Avalon Game Club

Forum for Silkeborg rollespilsforening Avalon Game Club.


  Werewolves - Regler

  Baragos
  Baragos
  Deity
  Deity

  Antal indlæg : 172
  Join date : 04/05/11
  Age : 40
  Geografisk sted : Min Dungeon - Silkeborg

  Werewolves - Regler Empty Werewolves - Regler

  Indlæg  Baragos on Ons 4 maj - 6:15

  Werewolves

  Basis

  Spillet handler om kampen mellem et informeret mindretal (varulvene) og et uinformeret flertal (landsbyen). Før spillets start får hver spiller en rolle-PM, der fortæller, hvem han er, om han har nogle særlige kræfter, og hvordan han vinder.

  Spillet strækker sig over nogle "Dage" og "Nætter".
  Om dagen diskuterer og stemmer alle spillerne, hvem de tror er varulve (her prøver varulvene selvfølgelig at pege skylden på en anden spiller), ved at se på spillernes indlæg (argumentation), tidligere stemmer, og hvem der er døde i løbet af de foregående nætter.

  Om natten dræber varulvene en landsbyborger, og hvis der er andre karaktere med særlige egenskaber (heksen, spåkonen, m.fl.), så bruger de også de kræfter.

  Så starter en ny dag, efter spillederen har offentliggjort, hvem der er døde.

  Standard Roller

  Dette er rollerne i et standard spil. Der findes mange andre, ligesom spillederen også kan finde på nogen selv, men der er normalt kun et udpluk af roller med.

  - Landsbyborger - ingen særlige egenskaber. Vinder, når alle varulve er døde.

  - Heks/Helbreder - kræfterne varierer, men har typisk enten to magiske drikke (en livs- og dødseliksir) eller evnen til at beskytte én spiller hver nat fra angreb fra varulvene. Vinder, når alle varulve er døde.

  - Spåkone/Politimand - kan hver nat undersøge, om én anden spiller er varulv. Nogle gange er rollens kræfter lidt anderledes, og der findes også spil, hvor spåkonen/politimanden er sindsyg og derfor får forkerte svar. Vinder, når alle varulve er døde.

  - Jæger/Bombe - når denne karakter dør, må han tage en anden med i døden. Enten kan vedkommende vælge en spiller, eller det er tilfældigt (eller den, der angreb ham). Vinder, når alle varulve er døde.

  - Varulv - Denne spiller skal sammen med de andre varulve slå hele landsbyen ihjel. De må typisk kommunikere via MSN/PM, så de kan koordinere deres spil. Vinder, når de er lige så mange, som landsbyens andre borgere.

  - Hvid varulv - ligner de andre varulve, men har en hemmelig mission om at være den sidste tilbage i byen, så vedkommende skal sørge for, der ikke er for mange varulve tilbage. Typisk kan den hvide varulv slå en af de andre varulve ihjel, hver anden eller tredje nat. Vinder, når der ikke er andre spillere tilbage.

  Afstemning

  Man stemmer ved at skrive **Vote Navn** i en adskilt linje i en post. Grunden til dette format er, at det er nemmere for spillederen at tælle stemmer.

  Man kan fjerne sin stemme igen ved at skrive **Unvote Navn**.
  Stemmer, der ikke følger disse regler, tælles ikke med. Man skal også huske at fjerne en stemme, før man stemmer på en anden.

  Når Dagen slutter, bliver spilleren med flest stemmer slået ihjel (fjernet fra spillet, ikke rigtig slået ihjel), og det bliver nat.
  Hvis én spiller får mere end halvdelen af de tilbageværende stemmer i løbet af en dag, bliver vedkommende slået ihjel med det samme. Dette hedder en Insta-lynch. (Eksempel: Med 11 spillere tilbage, skal der seks stemmer til at lave en Insta-lynch.

  Andre regler

  - Man må IKKE redigere i sin posts. I det virkelige liv kan man ikke "usige" noget, man har sagt. Hvis man siger noget forkert/dumt, må man håbe, de andre ikke bemærker det, eller lave en ny post, hvor man forklarer, hvad man mente. Og jeg kan se, om folk har rettet i deres posts, så test mig ikke Wink

  - Man må ikke kopiere sin rolle-PM ind i tråden.

  - Med mindre ens rolle-PM siger andet, må man ikke snakke med andre spillere udenfor tråden.

  - Man skal helst poste mindst én gang per 24 timer, da spillet ellers nemt dør.
  Jonathan
  Jonathan
  Initiate
  Initiate

  Antal indlæg : 50
  Join date : 06/05/11
  Age : 27

  Werewolves - Regler Empty Re: Werewolves - Regler

  Indlæg  Jonathan on Fre 6 maj - 20:26

  må jeg foreslå en lille ændring til stemmesystemet?
  hvis ja:

  I stedet for at holde voten i diskussionstråden hvor det nemt bliver rodet, så lav en tråd ved siden af hvor der står noget i stil med: "**Game Name** Vote day X", hvor der så er en dato hvor den lukker, og alle folk skal stemme i den, samt poste med hvem de har stemt på. Så slipper man for at det hele står rodet rundt.

  PS. jeg håber det giver mening.
  Baragos
  Baragos
  Deity
  Deity

  Antal indlæg : 172
  Join date : 04/05/11
  Age : 40
  Geografisk sted : Min Dungeon - Silkeborg

  Werewolves - Regler Empty Re: Werewolves - Regler

  Indlæg  Baragos on Fre 6 maj - 20:30

  Dit forslag giver til dels mening, men så er det sværere at have overblik over, hvornår og HVORFOR folk stemmer på en bestemt person. Der vil dog jævnligt blive lavet officielle vote counts.
  Jonathan
  Jonathan
  Initiate
  Initiate

  Antal indlæg : 50
  Join date : 06/05/11
  Age : 27

  Werewolves - Regler Empty Re: Werewolves - Regler

  Indlæg  Jonathan on Fre 6 maj - 20:31

  Okay, jeg tror bare nemt det bliver rodet i en tråd.

  BTW, er der nogen begrænsning på hvor mange real-life dage en enkelt lynchning kan tage? så man undgår at hver lynchning tager flere uger?
  Baragos
  Baragos
  Deity
  Deity

  Antal indlæg : 172
  Join date : 04/05/11
  Age : 40
  Geografisk sted : Min Dungeon - Silkeborg

  Werewolves - Regler Empty Re: Werewolves - Regler

  Indlæg  Baragos on Fre 6 maj - 20:35

  Det afhænger af spillet. Nogle har Hard deadlines (f.eks. hver Dag er 72 timer), andre har Soft deadlines (hvis der ikke er nået en enhed efter en vis tid, så bliver der indført en midlertidig Hard deadline) og andre har slet ingen deadline.

  I det første spil, bliver der Soft deadline.

  Sponsored content

  Werewolves - Regler Empty Re: Werewolves - Regler

  Indlæg  Sponsored content


   Lige nu er det Man 19 aug - 18:15